Alia & Mwajuma

Alia & Mwajuma

Alialla ja Mwajumalla on paljon unelmia – toteutuvatko ne koskaan?

FC Vito Malaika jalkapallojoukkueessa palloilevat Alia Fikiri ja Mwajuma Selemani ovat etuoikeutettuja tyttöjä – heillä on mahdollisuus harjoitella ja pelata vaikka joka päivä. Kuuluminen joukkueeseen ja mahdollisuus pelata Helsinki Cupissa on tuonut Alialle ja Mwajumalle ihan uuden ulottuvuuden elämään. Aina ei tarvitse tehdä tuntikaupalla kotitöitä ja pelätä, että pojat saavat kaiken ensin – jalkapallonkin.

Kaikilla tytöillä Nachingwean maakunnassa asiat eivät ole näin hyvin. Koulu keskeytyy liian usein jo yläasteella naimisiin menon tai lapsen saamisen takia. Tyttöjen oikeuksia ei kunnioiteta ja muutokset junnaavat syvällä kulttuurin ja uskomusten uumenissa.

LiiKe ja Sports Development Aid toteuttavat Empowered Girls Speak Out -hanketta Etelä-Tansaniassa. Hankkeessa järjestetään erilaisia liikunta- ja terveyskasvatusseminaareja ja paikallisia yhteisöjä koulutetaan tukemaan myös tyttöjen opiskelua.

Tule mukaan tukemaan koko yhteisön asennekasvatusta ja tyttöjen mahdollisuutta olla sporttisia mimmejä. Kuukausitukijana olet koko ajan mukana yhteisökasvatuksessa, ja kympin kuukausituella saamme esimerkiksi järjestettyä kyläkokouksia ja ajanmukaistettua paikallista initiaatiokoulutusta, missä tytöille edelleen opetetaan vääriä asenteita mm. seksuaalikasvatuksessa. Jopa alle 15-vuotiaan tytön kohtalo ei pidä olla vaimo ja äiti niin nuorena!

Klikkaa tästä kuukausitukijaksi. Kymppi kuukaudessa ei ole iso raha, mutta sillä saa paljon aikaan!