Alia & Mwanaidi

Alia & Mwanaidi

Alia ja Mwanaidi siirtävät vaikka maalipylvään!

Alia Lipemba ja Mwanaidi Mkwakwata ovat saaneet jalkapallolta paljon! He kuuluvat FC Vito Malaika tyttöjoukkueeseen, joka matkusti Stadi Cupiin 2014. Sisukkaan pelaamisen lisäksi molemmat ovat saaneet kipinän opiskella. Alia valmistui alakoulusta parhain mahdollisin arvosanoin ja Mwanaidikin lähes samoilla meriiteillä. Nämä tytöt siirtävät vaikka maalipylvään!

Kaikilla tytöillä ei ole kuitenkaan samoja mahdollisuuksia kuin Alialla ja Mwanaidilla. Teiniavioliitot ja myötäjäiset ovat yleisiä Ruangwan alueella Etelä-Tansaniassa – tältä seudulta Alia ja Mwanaidikin ovat kotoisin. Jalkapallon pelaaminen on tuonut tytöille itseluottamusta ja mahdollistanut heidän opiskelunsa aina yläasteelle asti.

Kaikilla tytöillä ei ole samoja mahdollisuuksia. LiiKe ja Sports Development Aid toteuttavat erilaisia liikunta- ja terveyskasvatushankkeita Etelä-Tansaniassa auttaakseen kaikkia tyttöjä saavuttamaan unelmiaan. Tule sinäkin kuukausitukijaksi – yhdessä saamme aikaan enemmän.

Tule mukaan tukemaan koko yhteisön asennekasvatusta ja tyttöjen mahdollisuutta olla sporttisia mimmejä. Kuukausitukijana olet koko ajan mukana yhteisökasvatuksessa, ja kympin kuukausituella saamme esimerkiksi järjestettyä kyläkokouksia ja ajanmukaistettua paikallista initiaatiokoulutusta, missä tytöille edelleen opetetaan vääriä asenteita mm. seksuaalikasvatuksessa. Jopa alle 15-vuotiaan tytön kohtalo ei pidä olla vaimo ja äiti niin nuorena!

Klikkaa tästä kuukausitukijaksi. Kymppi kuukaudessa ei ole iso raha, mutta sillä saa paljon aikaan!