Prisca Matola

Prisca Matola

Prisca Matola on innovatiivinen nuori nainen, jolla on paljon fiksua sanottavaa

Jos eteenpäin pyrkimyksille voisi antaa nimen, se olisi Prisca Matola. Tällä Mikindanin yläkoulussa opiskelleelle tytölle on vain taivas rajana. Hänen vanhempansa ovat kalastajia ja maanviljelijöitä. Perinteiden mukaan tytöt menevät usein naimisiin jopa 12-vuotiaina, mutta Priscaa ei naiteta nuorena, vaan hän saa käydä koulua ja hankkia itselleen paremman ammatin.

Prisca haluaa opiskella lakia, jotta hän voi auttaa muita tyttöjä saavuttamaan unelmiaan. LiiKen ja Sports Development Aidin toteuttamassa ”Empowered Girls Speak Out” -hankkeessa tuetaan Etelä-Tansanian Mtwara-Mikindanin ja Mtwara Rural -alueen tyttöjä heidän yläkouluopiskelussaan. Prisca on yksi heistä! Samalla koko kyläyhteisöt muuttavat asenteitaan alaikäisten tyttöjen naimisiin menosta ja teiniraskauksien tarpeellisuudesta. Näillä tytöillä on oikeus pelata, harrastaa liikuntaa, opiskella, mennä turvallisesti kouluun ja päättää omasta tulevaisuudestaan.

Tule mukaan tukemaan koko yhteisön asennekasvatusta ja tyttöjen mahdollisuutta olla sporttisia mimmejä. Kuukausitukijana olet koko ajan mukana yhteisökasvatuksessa. Kymmenen euron kuukausituella saamme esimerkiksi järjestettyä kyläkokouksia ja ajanmukaistettua paikallista initiaatiokoulutusta, jotta tytöille ei edelleen opetettaisi vääriä asenteita mm. seksuaalikasvatuksessa. Jopa alle 15-vuotiaan tytön kohtalo ei pidä olla vaimo ja äiti niin nuorena.

Klikkaa tästä kuukausitukijaksi. Kymppi kuukaudessa ei ole iso raha, mutta sillä saa paljon aikaan!